Tricamp – Nieuws

Mei 2020
Sinds 1984 gaat de Marco Polo met Zweedse en Engelse en Scoutinggroepen op Tricamp om plezier te hebben en van elkaar te leren. Het Tricamp wordt om de drie jaar gehouden en wordt om de beurt door een van de drie landen georganiseerd. In 2015 was het in Engeland, in 2018 in Zweden en in 2021 mag de Marco Polo het weer organiseren in Nederland.

Het kamp zal gehouden worden van 31 juli t/m 7 augustus 2021 op kampterrein de Heikop in de buurt van Brunssum (Limburg). We verwachten dat tegen die tijd de crisis achter ons ligt. Tot die tijd kun je misschien even wegdromen door te Googelen naar ‘Brunssummerheide’. De Heikop ligt namelijk middenin dit prachtig heidegebied dat deel uit maakt van Natura2000. Na het kamp in Brunssum gaan we met iedereen naar Delft voor 3 dagen Afterkamp (7 t/m 10 augustus). Op die manier kunnen we de Zweden en Engelsen ook het Delft laten zien.

Dat lijkt nog heel ver weg, maar het is ook veel werk om zo een kamp te organiseren. Daarom zijn we al hard bezig met de voorbereidingen. Alle commissies (Programma, Locatie, Materiaal, Foerage (eten & drinken) en EHBO ) hebben al bij elkaar gezeten en plannen gemaakt. Lieke Schuit heeft zelfs al een logo gemaakt! Kun jij al raden wat het thema wordt?

Hint: in deze periode schreef men nog met de hand. Bovendien was een groot deel van de bevolking analfabeet. Frank Happel niet, die is duidelijke van betere afkomst. Daarom is hij hard bezig om alle uitnodigingen te schrijven, zodat de uitnodiging op tijd naar de Zweedse en Engelse scoutinggroepen kunnen gaan.

Als het goed is wordt ook de Marco Polo nog officieel uitgenodigd! Tot zover. Later meer.

Maart 2020