Tricamp 2023

Dit zijn de details van het kamp

Voor wie: scouts, explorers.
Tricamp: zaterdag 29 juli 2023 t/m zaterdag 5 augustus.
Aftercamp: zaterdag 5 augustus t/m dinsdag 8 augustus (scouts en explorers slapen in eigen huis)
Locatie: de Heikop te Brunssum (Limburg)
Kosten: €240 (inclusief het aftercamp)

Thema

We hebben een brief gehad van Koning Godfried van Bouillion de zoveelste, in Middle of Nowhere, een hele eer! Hij nodigt ons uit op zijn Landgoed om het 1000-nogwatste bestaan van zijn geliefde landgoederen te vieren. Laat dat nu toevallig precies op het moment zijn dat ook Tricamp 2023 is! Je wordt niet iedere dag uitgenodigd door een hooggeëerde graaf. Daarom hebben we besloten om het Tricamp gewoon samen te houden met de Festiviteiten op het landgoed van Godfried van Bouillion de zoveelste.

Programma

Tricamp is te vergelijken met ieder ander kamp, alleen is het veel groter omdat we samen met onze Engelse en Zweedse vrienden op kamp gaan. Op zaterdag komen we aan op de locatie waarna we onze tenten gaan opzetten. We worden opgedeeld in internationale patrouilles, samen met een andere Nederlandse scout en Engelse en Zweedse scouts vorm je dan een een groepje waarmee je de hele week alle activiteiten doet. Eten en slapen doen we met onze eigen Nederlandse groep. Explorers koken ook in hun internationale patrouilles. Halverwege de week gaan we een 2-daagse hike lopen en slapen we op een bijzondere locatie onder een zeiltje.

Na een week van toffe activiteiten gaan we met onze nieuwe internationale vrienden een aantal dagen naar Delft om hen onze stad te laten zien en nog voor een laatste spannende activiteit, dit noemen we aftercamp. De Nederlandse scouts en explorers slapen dan in hun eigen bed, de andere landen kunnen ervoor kiezen om aan home hospitality mee te doen. Dat betekend dat ze bij een van de Nederlandse deelnemers gaan slapen. Meer informatie vind je hier: home hospitality

Deelnemers

Op dit moment denken we dat er ongeveer 230 mensen mee gaan! Dat klink heel veel, maar dat is inclusief een grote groep leiding die al heel vaak op Tricamp is meegeweest. Naast een grote groep van de Marco Polo Delft, komt er een kleine groep explorers mee van Scouting Schipluiden. Vanuit Zweden komen er waarschijnlijk 6 groepen en uit Engeland ook, maar die groepen zijn altijd wat kleiner dan die van ons.

Organisatie

Voor het organiseren van Tricamp zijn héél veel mensen nodig! Deze zijn opgesplitst in verschillende commissies:

  • Hoofdbestuur
  • Programma en Thema
  • Hike
  • Fourage (eten)
  • Materiaal en Terrein
  • EHBO
  • Aftercamp
  • Website en Social Media