Vacature Praktijkbegeleider

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Scouting MPD zoekt betrokken Praktijkbegeleider

Wat doet een praktijkbegeleider?

Als praktijkbegeleider begeleid jij de leiding van één van de speltakken. Je helpt ze met het ontwikkelen van hun vaardigheden als scoutingleiding en het behalen van hun kwalificaties.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste scout die een leidingsteam wilt helpen met het zo goed mogelijk draaien van hun opkomsten, hiervoor wil je je een paar uur per maand inzetten, mee kijken met opkomsten en regelmatig in gesprek te gaan met de leiding.

Er is geen opleiding of cursus voor praktijkbegeleiders die je kan volgen en waarmee je vervolgens meteen aan de slag kan. Als praktijkbegeleider ga je samen met de praktijkcoach van de regio aan de slag met je kwalificatie. Tijdens deze kwalificatie kan je ook in de praktijk al aan de slag. Het is wel fijn als je zelf al wat ervaring hebt met leidinggeven.

Wat bieden wij?

Scouting Marco Polo bestaat uit een geweldige groep vrijwilligers die zich iedere week weer inzet om leuke activiteiten voor de jeugdleden maar ook voor elkaar te organiseren. Zo organiseren we voor volwassen leden bijvoorbeeld nachthikes, borrels en kaderweekenden. Je hebt binnen de groep de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels trainingen en cursussen, maar ook door te leren van (scouting)ervaring van anderen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bestuur (bestuur@marcopolodelft.nl).