Vacature Teamleider bevers

Vind je het leuk om hutten te bouwen? Een kijkdoos te knutselen? Op ontdekkingstocht te gaan? En vind je het nog leuker om kinderen met de leeftijd 5-7 jaar te begeleiden bij deze activiteiten? Dan zoeken wij JOU!

Enthousiaste Teamleider bevers

Het beverleidingteam zoekt een teamleider met verantwoordelijkheidsgevoel, die naast het versterken van het team deze ook in de juiste richting kan sturen.

Wat doet een beverleiding?

De beverleiding maakt wekelijks een divers en uitdagend programma voor een groep jeugdleden (5-7 jaar). Dit loopt uiteen van knutselen tot broodjes maken op het kampvuur en ontdekkingstochten in de natuur. Avontuur, uitdaging, samenspel en outdoor staan centraal. Als leiding zorg je niet alleen dat het programma goed in elkaar zit, maar ook dat de sfeer goed is en ieder kind de kans krijgt zich te ontwikkelen. Je doet dit niet alleen, maar in een team met andere vrijwilligers. Je bent elke zaterdag van ongeveer 9:00 tot 13:00 bezig om het programma voor de bereiden, uit te voeren en te evalueren. Daarnaast is er ongeveer 1 keer per maand een vergadering en zijn er weekenden weg.

Wat doet een teamleider?

Als teamleider zorg je ervoor dat jouw leidingteam een goed geoliede zelfsturende groep is, waar enthousiasme, positiviteit en leergierigheid bovenaan staan. Jij zorgt ervoor dat er samen met het leidingteam iedere week een uitdagend programma staat voor de jeugdleden, je evalueert samen de activiteiten en zorgt dat de sfeer voor zowel de jeugdleden als de leiding goed is. De teamleider neemt zitting in het teamleidersoverleg, waarbij alle teamleiders samen overleggen over de groepsactiviteiten, de doorlopende leerlijn en de (groeps)jaarplanning.

Wie ben jij?

Je bent een creatieveling die het leuk vindt om elke keer een nieuwe activiteit te organiseren. Je begrijpt wat er speelt bij jeugdleden en draagt graag bij aan hun ontwikkeling. Je werkt graag in teamverband en neemt daarbinnen je verantwoordelijkheid. Je bent minimaal 21 jaar of ouder en onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te overleggen. Daarnaast heb je al enige ervaring met het begeleiden van kinderen bij activiteiten.

Wat bieden wij?

Scouting Marco Polo bestaat uit een geweldige groep vrijwilligers die zich iedere week weer inzet om leuke activiteiten voor de jeugdleden maar ook voor elkaar te organiseren. Zo organiseren we voor volwassen leden bijvoorbeeld nachthikes, borrels en kaderweekenden. Je hebt binnen de groep de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels trainingen en cursussen, maar ook door te leren van (scouting)ervaring van anderen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze groepsbegeleider Tonny Schuit (tonny@marcopolodelft.nl)